KAYSERİ / KOCASİNAN - ŞEHİT MEHMET KÖKKAYA İLKOKULU

Nis

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı törenini okul personelimiz, öğrencilerimiz ve velilerimizle coşku içinde kutladık.

Programın hazırlanmasında emeği geçen tüm öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

Programa dans, gösteri ve oyunları ile renk katan öğrencilerimizi kutlar; ileride hatırlayacakları güzel bir anının geride kalmış olmasını temenni ederiz.

Mrt

Çanakkale Zaferinin 109.yıldönümünü okulumuzda düzenlenen programla gurur ve hüzünle kutladık. Emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.   18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin yıl dönümünde başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere vatan uğruna canlarını feda eden şehitlerimizi rahmet ve minnetle, gazilerimizi saygı ve şükranla anıyoruz.

Mrt

İstiklal Marşımızın, 12 Mart 1921 tarihinde TBMM tarafından kabul edilişinin 103.yıldönümünü anıyoruz. TBMM' nin isteği ile Milli Eğitim Bakanlığı'nın açtığı yarışmaya katılan 724 şiir arasından, büyük şair Mehmet Akif ERSOY'un yazmış olduğu şiir, 12 Mart 1921 tarihinde Devletimizin ve Milletimizin bağımsızlığının sembolü olan İstiklal Marşımız olarak kabul edilmiştir.

Merhum Mehmet Akif ERSOY'un '' Allah, bir daha Bu Millete İstiklal Marşı yazdırmasın'' temennisiyle kaleme aldığı, İstiklal Marşı, Milli Mücadele ruhunu, Türk Milletinin Vatan aşkını, bağımsızlığa olan inancını en güzel biçimde ifade etmektedir.

Şehit Mehmet KÖKKAYA İlkokulu  olarak İstiklal Marşımızın kabulünün 103. yıl dönümünün Milletimize hayırlı olmasını diliyoruz.

Eyl

Okul Müdür Vekilimiz Hayri Özsaraç 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılının Açılış konuşmasını yaptı. Eğitim öğretim yılının tüm öğretmen ve öğrencilerimize hayırlı olması temennisinde bulundu.